Choď na obsah Choď na menu
 


Štáty NATO nechcú pripustiť konanie slobodných a demokratických volieb v Líbyi!

19. 4. 2011

Idnes.cz už 5. apríla napísali, že „Libyjská vláda je připravena uspořádat volby nebo referendum a reformovat politický systém... a Jedině libyjský lid musí "rozhodnout, jestli má libyjský vůdce odejít, nebo zůstat, rozhodnout, jestli chce mít jiný politický systém, nebo ne." So slobodnými voľbami však nesúhlasia ani monarchisti, vrátane kráľovských potomkov, ani islamskí fundamentalisti, ani kmeňoví náčelníci na poloostrove Kyrenajka. Samozrejme, ani NATO, ktoré im zabezpečuje vojenskú ochranu.

Aj vodcovia afrických štátov, členov Africkej únie sa zišli 9. apríla v hlavnom meste Nouakchott – Mauretánia, južný sused Líbye. Dohodli sa na návrhu pre prímerie v Líbyii bojujúcich strán. Tento návrh na druhý deň predniesla delegácia Africkej únie v Tripolise aj v Bengházi. Kým oficiálni predstavitelia Líbye návrh prijali, rebeli v Bengházi ho odmietli s tým, že oni s predstaviteľmi akceptujúcimi M. Kaddáfiho rokovať o ničom nebudú. Jasne sa ukázalo, že: 1. Rebeli sa nechcú podriadiť Africkej únii, 2. Vodcom rebelov nejde o žiadnu demokraciu, o žiadny prospech pre občanov Líbye. 3. Rebelom dokonca nejde ani o zníženie utrpenia obyvateľstva bombardovanom lietadlami NATO alebo, aktuálne najmä v Misúráte delostreleckým a raketovým odstreľovaním silami líbyjskej armády, 4. Rebelom nejde ani o ukončenie zabíjania sa.

Aj vrahovia z NATO sa vyslovili, že budú zabíjať a ničiť, kým budú mať čo. Keďže tým znemožňujú aj konanie slobodných a demokratických volieb, sami, vraj pod zástavou „slobody a demokracie“ tým nielenže odhaľujú svoju odvrátenú tvár alebo pravú podstatu, ale aj opovrhujú ideálmi, hlásaním ktorých si podmaňujú časť obyvateľstva, ktorá im dáva svoj mandát. Neexistuje členský štát NATO, v ktorom by malo vražedné besnenie ich vojenských síl jasnú podporu obyvateľstva. Kým dosiaľ mohli vrahovia v podobných agresiách voči nezávislým štátom ako – tak paralyzovať svetovú mienku a vlastných obyvateľov tým, že vraj cieľ – demokracia ospravedlňuje prostriedky – vojnu, V TEJTO AGRESII SÚ ZLÝMI (podľa všetkých, aj agresorov) NIELEN PROSTRIEDKY, ALE AJ CIEĽ (len podľa agresorov): DEMOKRATICKÉ VOĽBY (Ak nie sú manipulované médiami a kapitálom)! Ak „demokracie“ likvidujú demokraciu, potom už niet ničoho dôležitejšieho, posvätnejšie, o čom by sme sa mohli ešte v občianskej rovine baviť.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Imperializmus pokračuje

(Emanuel Kvikan, 20. 4. 2011 11:42)

Nič nové,imperialistické štáty budú naďalej pokračovať v presadzovaní svojej politiky. Ale tiež propagandy. " Do lidi třeba hučet a hučet-až budú z toho tumpachoví". /Švejk/ Držia sa dogmy, že "pravda nie je to, čo je v zhode so skutočnosťou, ale to, čo sa bude o tej skutočnosti hovoriť a písať."